Top 5 Locuri de Campare Pitorești din România

Astăzi îți voi prezenta cinci dintre cele mai pitorești locuri de campare din România, unde te poți bucura de frumusețea peisajelor și de confort în mijlocul naturii. Fie că ești fan al cortului personal sau preferi un pic de lux cu opțiunea de „glamping”, aceste destinații sunt perfecte pentru a te scufunda în sălbăticie, dar cu toate comoditățile de acasă.

1. Camping Valea Iarului – Munții Retezat

Imaginează-ți să te trezești înconjurat de munții Retezat, căldura comodă a camerei de hotel, combinată însă cu aerul proaspăt de munte. Aici, la Camping Valea Iarului, poți să ai parte de această experiență. Poți opta fie pentru corturile luxoase de tip glamping, fie să îți aduci propriul cort pentru o experiență mai autentică de camping. Fiecare variantă îți oferă acces la facilități moderne și te vei bucura de un peisaj montan absolut minunat.

Tarife:

 • Cort propriu: 50 lei (2 persoane)
 • Glamping: 300 lei/noapte

Website

2. Camping Dracula – Munții Făgăraș

Situat în apropierea impresionantei Cetăți Poenari și nu departe de celebrul Transfăgărășan, Camping Dracula este locul unde poți simți istoria vibrantă a României. Fie că alegi să stai într-o căsuță confortabilă cu terasă sau îți instalezi cortul în aer liber, vei găsi un loc perfect pentru povești la lumina focului și pentru relaxare.

Tarife:

 • Căsuță camping: 70-80 lei/2 persoane
 • Campare: 25 lei/persoană
 • Racordare electricitate: 10 lei/zi

3. Camping Ursulet – Neamț

Campingul Ursulet este o destinație populară pentru amatorii de natură și drumeții care doresc să exploreze frumusețile Masivului Ceahlău sau să se relaxeze într-un mediu natural pitoresc. Cu o gamă variată de opțiuni de cazare și facilități, campingul își întâmpină oaspeții cu ospitalitate și confort.

Căsuțele duble sunt o alegere excelentă pentru cupluri sau prieteni, oferind un spațiu cosy și privat pentru odihnă după o zi plină de aventuri în aer liber. Pentru grupuri mai mari sau familii, apartamentul cu 3 camere și cabana cu 6 camere duble reprezintă soluțiile ideale, oferind mai mult spațiu și comodități precum baia cu duș, televizor și frigider.

Campingul Ursulet oferă și posibilitatea campării tradiționale, oferind locuri special amenajate pentru cort.

Tarife:

 • Cort mic: 25 ron
 • Rulotă: 35 ron

4. Campingul Apusenilor Suncuiuș – Munții Apuseni

Dacă ești în căutarea unui camping curat și sigur, cu o poziție de invidiat pe malul Crișului Repede, Campingul Apusenilor te așteaptă cu brațele deschise. Cu posibilitatea de a te caza în corturi de glamping sau chiar într-o căruță-cort unică, vei avea la dispoziție toate facilitățile necesare unei vacanțe perfecte.

Tarife:

 • Cort propriu: 100 lei (indiferent de numărul de persoane)
 • Căruță-cort: 180 lei/noapte
 • Glamping: 200 lei/noapte

Website

5. Camping Danubius – Delta Dunării

Te întâmpină pe malul Dunării, la poarta de intrare în Delta, Camping Danubius. Aici, locul de campare te așteaptă cu facilități excelente pentru pescuit sportiv, plimbări în Delta, și un peisaj care îți taie răsuflarea. Este locul perfect pentru relaxare și natură autentică.

Tarife:

 • Adult la cort: 27 lei/noapte
 • Rulotă: 80 lei/noapte

În încheiere, indiferent de preferințele tale, România oferă o multitudine de locații de campare idilice unde natura și comoditatea se întrepătrund armonios.

Încarcă-ți rucsacul, alege locul care ți se potrivește cel mai bine și pregătește-te de o aventură pe care nu o vei uita ușor. Ne vedem pe potecile împădurite!

Cu rucsacul întotdeauna pregătit și busola în mână, Andrei ne împărtășește secretele celor mai sălbatice trasee, tehnicile supreme de supraviețuire și povestiri din inima naturii. Este mai mult decât un ghid – Andrei este un mentor și un camarad de nădejde pe potecile necunoscute ale vieții în aer liber. Fiecare articol semnat de el este o invitație la aventură și descoperire. Haideți să explorăm împreună cu Andrei frumusețile ascunse și provocările pe care ni le oferă lumea!

Lasă un comentariu